HjemMin kontoIndkøbskurvTil kassen

Læderpleje er ikke nogen videnskab

Friday 26th September 2014

Læderpleje er ikke nogen videnskab

Alle der bruger lædermaterialer kender glæden ved godt vedligeholdt læder og ved hvor ærgerligt det er, når læderet bliver stift og dårligt. Læder er et naturmateriale og derfor kræver det en smule læderpleje at vedligeholde det, så det bevarer sine unikke egenskaber. Læderpleje er såmænd ikke nogen videnskab. Læder kræver først og fremmest noget fedtstof med jævne mellemrum. Hvis det er blevet beskidt skal det vaskes, før det får fedtstof og mister det farven kan man også gøre noget ved det.

Vask af beskidt læder

Når man rider og bruger sin sadel jævnligt, kan den godt blive beskidt uden, at man direkte kan se det. Selv om man strigler sin hest grundigt, indne man rider, afgiver den alligevel skidt til sadlen. Det er både sved men også støv. Derfor er det vigtig at vaske sin sadel med sæbe en gang imellem som en del af den jævnlige læderpleje. Når man vasker læder kan man enten vælge at bruge en god og billig lædersæbe eller man kan vælge en mærkevare som Blue Horse lædersæbe. Begge sæber hjælper til at få skidt og indtørret snavs af læderet. Desuden kan man bruge Blue Horse Læderrens spray, hvor man simpelthen sprayer rensemidlet på læderproduktet, som skal renses.

Fedtstof til læder

Når man har vasket eller renset sin sadel er det meget vigtigt at give den fedtstof. Men man bør også gøre sig det til en vane at give sadlen og andre læderprodukter fedtstof selv om de ikke lige er blevet vaskede. Kort sagt: fedtstof skal bruges oftere end sæbe, når man taler om læderpleje. Når man vælger fedtstof kan man enten vælge en lidt fed udgave, som Blue Horse Læderdressing eller Kieffer Sadelfedt eller man kan vælge en tyndtflydende olie som Blue Horse Læderolie. Er man ikke til mærkevarer kan man også få en god og billig læderolie lige til at smøre på.

 

Bevar læderets farve

Hvis man har sorte læderprodukter, kan man risikere, at de mister farve, når man renser og plejer dem. Det er fordi det kan give megen forurening, hvis læderet skal gennemfarves fra fabrikken. Men så kan man selv smøre læderfedt på med farve i. F.eks. kan man vælge Kieffer Sadelfedt med sort farve, som ikke bare vedligeholder læderets strukter, men også den sorte farve.

Alt i et

Synes man alligevel at det lyder lidt indviklet med de froskellige arbejdsgange i læderplejen, kan man vælge et produkt som Blue Horse Effekt, der både plejer og vedligeholder på én gang. Det er drøjt i brug og kan næsten gøre den daglige eller ugentlige læderpleje til en leg.

Her finder du en komplet liste over alle plejemidler til læder >>