HjemMin kontoIndkøbskurvTil kassen

Hovpleje er alfa og omega

Friday 26th September 2014

Hovpleje er alfa og omega

Vi kender alle fornemmelsen af at gå rundt med en sten i skoen. Og vi ved, at hvis man har en ligtorn eller andre gener i fødderne, kan det blive helt umuligt at gå. Heste har det ligesådan. Dog har de dobbelt så stor risiko for at få gener med bentøjet, som vi mennesker, fordi de som bekendt har dobbelt så mange ben som vi.

Alle der har kendskab til heste og hovpleje ved, at det er en meget vigtig del af den daglige hovpleje at rense hestens hove jævnligt, og det skal gøres både grundigt og nænsomt.

Se vores komplete liste over plejemidler til din hest >>

Hovolie beskytter og plejer

Når hovene er renset er det en god idé at lade en omgang Blue Horse hovolie være en del af den daglige hovpleje. Hovolien trænger nemlig ind i hoven og beskytter den mod at blive udtørret. Hvis hoven tørrer ud, kan den sprække og det er til stor gene primært for hesten men også for rytteren, som dermed ikke får optimal glæde af sin hest.

Hvis man træner på sandbaner f.eks. kan man risikere at hovens glasurlag bliver skadet, og så er det ikke nok med hovolie. Så skal man hellere bruge Blue Horse hovcreme, som netop er beregnet til hove med beskadiget glasurlag. Blue Horse hovcreme kan også bruges på kronranden, hvis hesten har problemer med at kronranden er udtørret eller skæller.

Se vores komplete liste over plejemidler til din hest >>

Sur stråle er surt

Midt under hoven sidder strålen. Den er noget mere følsom end yderområdet, hvor man roligt kan rense løs med hovrenseren. Samtidig med at strålen er mere følsom, kan den også have tendens til at blive sur. Det er ubehageligt for hesten og ærgerligt for rytteren. Hvis man har en hest med tendens til sur stråle, kan man med fordel anvende Hovtjære Special en til to gange om ugen som en del af den ugentlig hovpleje. Hovtjære special er et rent naturprodukt som er fremstillet af harpiksrigt nåletræ, så det kan man roligt inddrage i hestens hovpleje.

Hvis det alligevel sker at hesten får sur stråle må man udvide den daglige hovpleje. Så kan man i 10 – 14 dage påføre Blue Horse Sur Stråle Buster. Det er nemt og effektivt at arbejde med og er fremstillet af 100 % biologiske gæringsprodukter.

Se vores komplete liste over plejemidler til din hest >>

Pedoclean Hovrense Gelé

Har man en hest med tendens til dårlig hov eller sur stråle, kan man også vælge at inddrage Pedoclean Hovrense Gelé i den daglige hovpleje. Det indeholder Aloe Vera og hvedemikroprotein og er fantastisk til at holde hoven sund og frisk. Og når hestens hove har det godt, og hovpleje fungerer er det et godt udgangspunkt for nogle dejlige rideture på en glad og veltilfreds hest.